top of page

Over MAURER Netherlands

MAURER Netherlands is in 1997 opgericht en neergestreken in Utrecht. Aanvankelijk kende de Nederlandse BV een vertegenwoordiger, maar nadat zich steeds meer werk aandiende, is het bedrijf verhuisd naar Tiel. Enkele jaren later werd toch weer een positie in het midden van het land gekozen en nu zetelt de Nederlandse tak van MAURER SE alweer vele jaren in Culemborg. 

MAURER Nederland is als onderdeel van MAURER SE gespecialiseerd in het leveren en monteren van enkelvoudige en meervoudige voegovergangsconstructies, opleggingen en trillingsdempers voor bruggen en viaducten. Daarbij voldoen alle producten en constructies die geleverd worden aan de verschillende nationale en internationale normen.

Daarnaast levert MAURER aardbevingsdempers voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woning- en utiliteitsbouw. Met name de monumentale panden in (omgeving) Groningen weten we met onze base isolation (sliders) dermate te ondersteunen zodat zij geen schade oplopen tijdens een aardbeving. 

MAURER ontwerpt en produceert al deze technische onderdelen zelf bij een van onze vestigingen in Duitsland of Turkije (elastomeeropleggingen). Omdat we merken dat men in Nederland gewend is om fysieke afspraken te beleggen en regelmatig te communiceren, zal alle communicatie in het Nederlands zijn en desgewenst op locatie. 

Tot slot wordt MAURER steeds vaker door opdrachtgevers en ingenieursbureaus ingeschakeld om adviezen en gerichte technische inspecties (GTI) aan voegovergangen, opleggingen en aardbevingsdempers uit te voeren. Deze inspecties worden uitgevoerd conform de CUR 117. 
 

bottom of page