top of page

Inspecties & Advies

MAURER wordt als specialist op het gebied van voegovergangen en opleggingen steeds vaker benaderd om inspecties uit te voeren aan deze onderdelen van kunstwerken. De opdrachtgever kan hierbij een overheidsinstantie of een ingenieursbureau zijn.

 

Bij de te inspecteren kunstwerken kan een onderscheid gemaakt worden in regulier inspectiewerk en inspecties en adviezen die gegeven moeten worden, omdat een schade is geconstateerd. Helaas zien we dat achterstallig onderhoud of verkeerde ontwerpkeuzes uit het verleden ertoe bijdragen dat er schades ontstaan aan de kunstwerken die op korte termijn verholpen moeten worden. Hierbij kan men denken aan voegovergangen die bezwijken door de toename van de verkeersbelasting, lekkages door slecht onderhoud aan de voegrubbers of wegwandelende opleggingen door zettingen van het landhoofd of te lage oplegdruk.

 

Vele oorzaken van schades zijn aan de hand van een gerichte technische inspectie die we conform de CUR 117 uitvoeren. Vervolgens kunnen in overleg met bevriende constructeurs en partners op het gebied van vijzeltechnieken oorzaken vaak goed achterhaald worden. Aan de hand van de schadebeelden en de uitgevoerde inspectie kan vervolgens richting de opdrachtgever een gericht (herstel)advies worden gegeven.

 

Hebt u een kunstwerk in uw gemeente of areaal dat geïnspecteerd dient te worden of schadebeelden vertoond aan de voegovergangen en/of opleggingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

bottom of page